« Γιορτές  με τον Παπαδιαμάντη » στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

« Γιορτές με τον Παπαδιαμάντη »

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 συμπληρώνονται 105 χρόνια από την εκδημία του μεγάλου μας πεζογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,

Σε ανάμνηση του γεγονότος η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, το Μουσικό Σχολείο, τη Λέσχη Ανάγνωσης (Παράρτημα Σπάρτης) και το σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης τη 19η .00 ώρα της ιδίας ημέρας διοργανώνει φιλολογικό μνημόσυνο αφιερωμένο στον «Άγιο» των νεοελληνικών γραμμάτων στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης (2ος όροφος).

Κατά την εκδήλωση θα προβληθεί σύντομο ντοκυμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του, ενώ μέλη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας, εθελοντές εκπαιδευτικοί και φίλοι της Βιβλιοθήκης θα διαβάσουν αποσπάσματα από χριστουγεννιάτικα - εορταστικά διηγήματα του Σκιαθίτη, με λακωνικές καταβολές από την πλευρά της μητέρας, συγγραφέα.

Τη μουσική επένδυση της εκδήλωση που περιλαμβάνει και σύντομα αποσπάσματα από έργα του μεγάλου Λάκωνα μουσικού Πέτρου Λαμπαδάριου του Πελοποννήσιου επιμελούνται οι μουσικοί Πατέρας, Ιώβ Κουμούτσης (βιολί) και η κ. Κατερίνα Πάτσιου (κανονάκι).

 

© 2016 Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης. All Rights Reserved. Designed By www.dspixel.com