Καλοκαίρι?στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης  κοντά στα παιδιά και τους εφήβους της περιοχής μας για ένα ακόμη καλοκαίρι, με καθημερινές δημιουργικές απασχολήσεις και δραστηριότητες.
Αυτό το καλοκαίρι η Βιβλιοθήκη Σπάρτης συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία  για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, με σύνθημα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», η οποία σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται οργανωτικά από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ)΄, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Παράλληλα συνεχίζει την καθημερινή λειτουργία όλων των τμημάτων της και τις καθιερωμένες δράσεις, που τα προηγούμενα καλοκαίρια αγαπήθηκαν από τα παιδιά, όπως είναι η ρομποτική, η ραπτική και η ημέρα παιχνιδιών.
Αναλυτικότερα το διάστημα από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρες 10:30-12:30 θα πραγματοποιηθούν:
?    33 «εκπαιδευτικές εξερευνήσεις» στο πλαίσιο του προγράμματος «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»,
?    επί πλέον εξερευνήσεις στο χώρο της ρομποτικής, κάθε Τετάρτη,
?    παιχνίδια WiiSports και άλλα ομαδικά, κάθε Παρασκευή,
?    μαθήματα ραπτικής-κεντήματος κάθε εβδομάδα.
Καθοριστικός είναι ο ρόλος των τοπικών χορηγών, των εμψυχωτών και των εθελοντών αφού χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση καμιάς από τις παραπάνω δράσεις. Ο Δήμος Σπάρτης, ο Σύλλογος των Φίλων της Βιβλιοθήκης, ο Σύλλογος Φίλων του Αρχείου Νικηφόρου Βρεττάκου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, η Αμερικάνικη Γωνιά της Βιβλιοθήκης  και πολλοί άλλοι πλαισιώνουν με την οικονομική τους στήριξη και την προσωπική εργασία την όλη προσπάθεια. Όλους αυτούς καθώς και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τη θέση αυτή θα πρέπει δημόσια να ευχαριστήσουμε.
Όλες οι επί μέρους δράσεις, τα θέματα, τα εργαστήρια, οι ημερομηνίες και οι ώρες πραγματοποίησής τους, οι ηλικίες των παιδιών, που θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εμψυχωτές-εθελοντές  αναφέρονται αναλυτικά στο σχετικό πρόγραμμα δράσεων της Βιβλιοθήκης. Για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπολοίπων υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης οι εκπαιδευτικές δράσεις θα γίνονται στο ισόγειο του κτιρίου.
Το πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης  [www.nikiforos.edu.gr], και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης [www.facebook.com/dkbspartis  και www.twitter.com/dkbspartis]. Επίσης  το τμήμα του προγράμματος που αφορά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016 έχει αναρτηθεί και στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος [www.network.nlg.gr, www.facebook.com/NLGreece].
Σε κάθε πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχουν 20 άτομα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται στη Βιβλιοθήκη, αλλά και μέσω διαδικτύου. Για κάθε πρόγραμμα θα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας σε συνδυασμό με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Δηλώσεις συμμετοχής για τα προγράμματα κάθε εβδομάδας θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα  μέχρι την Παρασκευή της εβδομάδας που προηγείται.
Πληροφορίες δίδονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της Βιβλιοθήκης
?    στα τηλέφωνα 2731026853 και 2731021180 [ΦΑΞ 2731089331]
?    στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σας περιμένουμε όλους στη γιορτή έναρξης 16 και 17 Ιουνίου 2016.

 

Πρόγραμμα Δράσεων

 

 

  • 2016_001
  • 2016_002
  • 2016_003
  • 2016_004
  • -2016__001
  • -2016__002
  • -2016__003
  • -2016__004

 

© 2016 Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης. All Rights Reserved. Designed By www.dspixel.com