Φιλολογική βραδυά αφιερωμένη στη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Φιλολογική βραδυά αφιερωμένη στη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η φιλολογική βραδυά αφιερωμένη στη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που συνδιοργάνωσαν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκλη Σπάρτης, το Μουσικό Σχολείο, η Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης και ο Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης Σπάρτης την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016.

Την εκδήλωση, που παρά την μεγάλη κακοκαιρία, παρακολούθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος φίλων του «Αγίου» των Νεοελληνικών Γραμμάτων, προλόγισε ο κ. Κ. Τζανετάκος. Αποσπάσματα από τα έργα του Παπαδιαμάντη Το Χριστόψωμο, Ο Αμερικάνος και Τα Πτεόεντα δώρα, διάβασαν κατά σειρά η κυρία Πόπη Χριστάκου, η κ. Ελένη Καραγιαννοπούλου και ο κ. Δημήτρης Κατσαφάνας. Τα διαλογικά μέρη των διηγημάτων απέδωσαν τα μέλη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας Χάρις Γάγκα, και Θεανώ Καργάκου καθώς και ο κ. Διαμαντής Μανεσιώτης.

Τα κείμενα του Παπαδιαμάντη διάνθισαν με μουσική του Πέτρου του Πελοποννήσιου και με παραδοσιακά οργανικά μέλη ο πατέρας Ιώβ Κουμούτσης (βιολί) και η Κατερίνα Πάτσιου (κανονάκι).

Στο τέλος ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, Παναγιώτης Γρίβας ερμήνευσε εξαιρετικά το τραγούδι Άγγελε που φέρνεις δώρα της Αναστασίας Κόκκινου, εμπνευσμένο από το διήγημα Τα Πτερόεντα δώρα.

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η φιλολογική βραδυά αφιερωμένη στη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που συνδιοργάνωσαν η ...

Δημοσιεύτηκε από Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης (ΔΚΒΣ) στις Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

 

© 2016 Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης. All Rights Reserved. Designed By www.dspixel.com