Λακωνική Βιβλιογραφία

Η προσπάθεια που γίνεται στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης αποβλέπει στη σύνταξη μιας γενικής και εξαντλητικής κατά θέμα, τρέχουσας και αναδρομικής Λακωνικής Βιβλιογραφίας που θα εξυπηρετήσει την ανάγκη για όσο το δυνατόν πληρέστερη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση των ερευνητών που ενδιαφέρονται για τη Λακωνία και θα συμβάλει ουσιαστικά:

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΒΑΤΙΚΑ .- Πειραιάς: Σύνδεσμος Νεαπολιτών «ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ», 1992.

EUROVILLAGES: Vacations in our European villages: Englands green and pleasant country (ενημερωτικό φυλλάδιο).

EUROVILLAGES: Vacations in our European villages: Πάρνωνας - Ελλάδα (ενημερωτικό φυλλάδιο).

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: Υπογράφουν οι οπλαρχηγοί της Λακεδαίμονος και ο δήμαρχος Σπάρτης Εμ. Μελετόπουλος (φωτοτυπία).

Δημοσιευμένες Βιβλιογραφίες
Δημοσιευμένες Βιβλιογραφίες

Δημοσιευμένες Βιβλιογραφίες

Η ανάγκη συστηματοποίησης της Λακωνικής Βιβλιογραφίας έχει επισημανθεί από παλιά και έχουν γίνει σημαντικές αν και μεμονωμένες προσπάθειες συγκέντρωσης τους όπως είναι οι ακόλουθες:

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ: [Περιοδικό].-Αρεόπολη: Γεώργιος Δημακόγιαννης, 1991-.

ΑΡΕΣΚΟΥΣΑ: Ιστορία – Λαογραφία – Λογοτεχνία – Καλές τέχνες .- Νεάπολη Λακωνίας: Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων, 1999, τόμ. Α/2003, τόμ. Β.

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ: Περιοδικό Άμυνας Τόλμης και Ελπίδας .- Σπάρτη: Νεανική Συντροφιά Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης, 1999-

ΑΙ ΚΑΡΥΑΙ: Χρυσή Βίβλος .- [Νέα Υόρκη]: Αδελφότης Αραχωβιτών «Καρυαί», 1923-1927.

Αρχείο Τοπικού Τύπου

Η συλλογή αποτελείται από 132 τίτλους τοπικών εφημερίδων και περιοδικών σε πλήρεις και ελλιπείς σειρές. Καταβάλλεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν πλήρεις σειρές των φύλλων των τελευταίων 40 ετών αλλά μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει καταστεί δυνατόν.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΞΕΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Ο κατάλογος που ακολουθεί περιλαμβάνει βιβλία της συλλογής του τμήματος της ξένης Βιβλιογραφίας της Βιβλιοθήκης κατ’ αλφαβητική σειρά του ονόματος του συγγραφέα.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο κατάλογος που ακολουθεί περιλαμβάνει βιβλία της συλλογής του τμήματος της Λακωνικής Βιβλιογραφίας της Βιβλιοθήκης κατ’ αλφαβητική σειρά του ονόματος του συγγραφέα.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

O  κατάλογος που ακολουθεί περιλαμβάνει βιβλία της συλλογής του τμήματος της Βιβλιογραφίας, της Βιβλιοθήκης κατ’ αλφαβητική σειρά του ονόματος του συγγραφέα που αφορούν την Πελοπόννησο.