Αϊβαλή Παππά Πατρίτσια
Αϊβαλή Παππά Πατρίτσια

Αϊβαλή Παππά Πατρίτσια

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 1964 από γονείς Μυστριώτες που είχαν κι εξακολουθούν να έχουν μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ζει με το σύζυγό της και τα δύο της παιδιά. Τα τελευταία 16 χρόνια εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος.

Γιατράκου ? Fossi Αλίκη
Γιατράκου ? Fossi Αλίκη

Γιατράκου ? Fossi Αλίκη

Γεννήθηκε στη Σπάρτη πριν από την Κατοχή. Εκεί έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Τα πρώτα της γράμματα τα έμαθε στο σπίτι, αφού λόγω του πολέμου τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Τέλειωσε το Δημοτικό στη Σπάρτη και το Γυμνάσιο στην Αθήνα όπου μετακινήθηκε με τη μητέρα της και τ΄ αδέλφια στη διάρκεια της Κατοχής.

Βεκράκου Φωτοπούλου Σοφία
Βεκράκου Φωτοπούλου Σοφία

Βεκράκου Φωτοπούλου Σοφία

Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1951 και ζει μόνιμα στην Καρδίτσα. Τελείωσε τη Γαλλική Ακαδημία και εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει συνεργαστεί με λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Υπήρξε παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών εκπομπών. Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίζεται το 1985.

Γιατράκου ? Λούβη Αννίτα
Γιατράκου ? Λούβη Αννίτα

Γιατράκου ? Λούβη Αννίτα

Γεννήθηκε στη Σπάρτη και είναι το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά του δικηγόρου Γιώργου Γιατράκου και της Λίνας Φικιώρη. Ο πατέρας της εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές στο Μονοδέντρι το 1943 μαζί με άλλους Σπαρτιάτες πατριώτες. Στην Αθήνα τελείωσε το Γυμνάσιο και στη συνέχεια φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή μόνο τα δύο πρώτα έτη, γιατί παντρεύτηκε τον οδοντίατρο Σπύρο Λούβη και ξαναγύρισε στη Σπάρτη.

Γεωργίτση  Ταϋγέτη
Γεωργίτση Ταϋγέτη

Γεωργίτση Ταϋγέτη

Γεννήθηκε στη Λακωνία. Ασχολείται από το 1980 με την ποίηση και την πεζογραφία με επιτυχία. Έγραψε κριτικά σημειώματα για ποιητικά και πεζογραφικά έργα σύγχρονων λογοτεχνών, τα οποία δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς σε διάφορα φιλολογικά έντυπα και ιδιαίτερα στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Σερρών, όπου διατηρούσε μόνιμη στήλη κριτικής βιβλίου επί μία δεκαετία (1990-2001).

Δαμιανάκου Βούλα

Γεννήθηκε στην Πάνιτσα Λακωνίας –τώρα Μυρσίνη-το 1921.Εδιώχθη από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου (ακόμη από το γυμνάσιο). Κλείστηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης από τις αρχές κατοχής, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, δικάστηκε από Ιταλικό στρατοδικείο το 1942.

Γεωργιτσογιάννη Ευαγγελία
Γεωργιτσογιάννη Ευαγγελία

Γεωργιτσογιάννη Ευαγγελία

Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Λάκωνες. Τέλειωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο της Αγίας Παρασκευής και στη συνέχεια σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων (Πάνθεον-Σορβόννη) στο τμήμα Ιστορίας και Πολιτισμού του Βυζαντινού και Μεταβυζαντινού Κόσμου, απ’ όπου απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα με άριστα.

Δαρβίρη Ευγενία
Δαρβίρη Ευγενία

Δαρβίρη Ευγενία

Γεννήθηκε στην Αθήνα από Λάκωνες (βορειοδημότες) γονείς. Είναι φιλόλογος και υπηρετεί στην Κορώνη Μεσσηνίαs.

Οκτώβριος 2002