Αϊβαλή Παππά Πατρίτσια
Αϊβαλή Παππά Πατρίτσια

Αϊβαλή Παππά Πατρίτσια

Ευρετήριο Άρθρου

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 1964 από γονείς Μυστριώτες που είχαν κι εξακολουθούν να έχουν μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ζει με το σύζυγό της και τα δύο της παιδιά. Τα τελευταία 16 χρόνια εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος.

Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του Marketing από το DerreeCollege. Γνωρίζει άριστα τέσσαρες ξένες γλώσσες και τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η σχέση της με τη λογοτεχνία ξεκίνησε σε σχετικά μικρή ηλικία. Αρχικά έγραψε παιδικά παραμύθια και τετράστιχα ποιήματα και αργότερα άρθρα σε περιοδικά ως εξωτερικός συνεργάτης.
Τα πρώτα της πιο «ώριμα» ποιήματα άρχισαν με επικεφαλίδα «Τρικυμίες σε απόλυτο μηδέν» όπου κυριολεκτικά είναι όλη της η εφηβική και μετεφηβική ζωή.
Η γνωριμία της με το μεγάλο μας ποιητή και ακαδημαϊκό Νικηφόρο Βρεττάκο και η ενθάρρυνσή του, υπήρξαν καθοριστικά για την ολοκλήρωσή της ως πνευματικού δημιουργού.
Εκτός απ’ αυτή τη ποιητική συλλογή και τα καινούργια ποιήματα της που δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, έχει γράψει και αρκετά διηγήματα. Στις ελεύθερες ώρες της – όταν περισσεύουν από τις οικογενειακές υποχρεώσεις- ασχολείται με τη μουσική και τη ζωγραφική. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις με έργα της.

Οκτώβριος 2002