Δελτία Τύπου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης

Δελτίο Τύπου - «Ας φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι ?»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης σε συνεργασία με τους Φίλους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης διοργανώνει ένα μουσικό ? θεατρικό εργαστήρι με τίτλο:

«Ας φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι ?»

Τι γίνεται όταν τα λόγια συναντούν τη μουσική κι η μουσική τα λόγια;

Όταν η  μουσική γράφει και τα λόγια παίζουν και τραγουδούν;

 

Η έναρξη του εργαστηρίου θα γίνει την Τετάρτη  22 Μαρτίου 2017 και ώρα 6 μ.μ. στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης.

 

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας  8 - 12 ετών και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συναντήσεις διάρκειας 60? λεπτών η καθεμιά με την ίδια σύνθεση μαθητών στις ακόλουθες ημερομηνίες:

22 Μαρτίου 2017,   6 - 7    μ.μ.

29 Μαρτίου 2017,   6 - 7    μ.μ.

  5 Απριλίου 2017,  6 - 7    μ.μ.

12 Απριλίου 2017, 10 - 11 π.μ. 

Στη συνέχεια την ίδια ημέρα, 12 Απριλίου 2017, και ώρα 11 ? 12 π.μ. θα ακολουθήσει η παρουσίαση της δουλειάς των παιδιών στους γονείς τους υπό τη μορφή αυτοσχέδιας μουσικοθεατρικής παράστασης.

Το εργαστήρι είναι βιωματικό και τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν με αυτοσχέδια γραφή, κίνηση, θέατρο και μουσική. Το κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει, να επικοινωνήσει, να ψυχαγωγηθεί, να συνεργαστεί και να έρθει σε επαφή με την θεατρική και μουσική τέχνη.

Την ομάδα εμψυχώνουν η κ. Κατερίνα Διακουμάκου, θεατροπαιδαγωγός ? συγγραφέας και ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, μουσικός με εξειδίκευση στο πιάνο. 

Όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ως άνω εργαστήριο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας της.

 

Λόγω των ειδικών απαιτήσεων του εργαστηρίου μπορούν να συμμετάσχουν το ανώτερο 15 μαθητές/τριες.

Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περισσότερων είναι δυνατή η επανάληψη του εργαστηρίου.

 

Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

 

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 27310 26853 και 27310 21180 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, καθώς και στις διευθύνσεις:

 

www.nikiforos.edu.gr,

www.facebook.com/dkbspartis