Εργαστήρια και σεμινάρια του Sparti TechLab της Βιβλιοθήκης Σπάρτης

Εργαστήριο
Εργαστήριο "Είμαι διαφορετικός - Είμαι ίσος - Είμαι μοναδικός"

Εργαστήριο "Είμαι διαφορετικός - Είμαι ίσος - Είμαι μοναδικός"

«Το DOCS ON WHEELS ταξιδεύει στη Σπάρτη 12 & 13 Απριλίου!»
Το Docs on Wheels ετοιμάζεται να βρεθεί στη Σπάρτη, στο πλαίσιο του American Film Showcase 2019 – Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ.
Στον πρώτο του σταθμό για τη φετινή χρονιά, το Docs on Wheels επισκέπτεται τη Σπάρτη για ένα διήμερο εκδηλώσεων με έμφαση στην ισότητα και στην αποδοχή της διαφορετικότητας, ξεκινώντας με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Φουλ του Άσσου» του Λουκ Κόρεμ, το οποίο αφηγείται την απίστευτη αλλά αληθινή ζωή του χαρισματικού τυφλού μάγου της τράπουλας, Ρίτσαρντ Τέρνερ.
Παράλληλα, μια ομάδα εφήβων θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα εργαστήριο animation, όπου θα συζητήσουν για την ισότητα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, μαθαίνοντας βασικές τεχνικές κινούμενης εικόνας και δημιουργώντας μια ταινία μικρού μήκους.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν 12 και 13 Απριλίου σε συνδιοργάνωση με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης - Τμήμα Sparti TechLab (Λυκούργου 135, ισόγειο, τηλ: 2731026853), από την Exile Room, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του American Film Showcase.

>> ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

>> ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Σάββατο 13/14 στις 11:00
Εργαστήριο animation: Είμαι διαφορετικός - Είμαι ίσος - Είμαι μοναδικός
Ένας μπλε κύκλος κάνει παρέα με ένα λαχανί τετράγωνο, ενώ ένα τρίγωνο κατακόκκινο από θυμό σκίζει μια κίτρινη γραμμή στη μέση.
Σε τι μοιάζουμε και σε τι διαφέρουμε; Έχουμε τα ίδια δικαιώματα εσύ κι εγώ; Συζητάμε για την ισότητα μαθαίνοντας βασικές τεχνικές κινούμενης εικόνας και δημιουργώντας μια ταινία stop-motion animation όλοι μαζί!

Ηλικία: 13-18 ετών (Α' Γυμνασίου-Γ' Λυκείου)
Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Διάρκεια: 4 ώρες

Εγγραφή:

 

Διδασκαλία: Ιωάννα Γιακουμάτου (Εκπαιδευτικός Οπτικοακουστικών Τεχνών και Ψηφιακών Μέσων)

Η Ιωάννα Γιακουμάτου είναι εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών και ψηφιακών μέσων, απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στις ΤΠΕ για την εκπαίδευση. Διδάσκει τεχνικές κινούμενης εικόνας στη γενική και ειδική αγωγή, σε ενήλικες, εκπαιδευτικούς και ειδικές ομάδες (ΑμεΑ, ομάδες ενηλίκων προς απεξάρτηση, ομάδες ενηλίκων σε φυλακές), ενώ παράλληλα επιμελείται οπτικοακουστικά εργαστήρια ήχου, φωτογραφίας, βίντεο και ντοκιμαντέρ. Μέσα από τη διδασκαλία, ερευνά τις δυνατότητες ένταξης των οπτικοακουστικών τεχνών και των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία, ως εργαλείο συνεργασίας, μάθησης και ανάπτυξης.

www.nikiforos.edu.gr
docsonwheels.exileroom.gr
www.exileroom.gr